• nemški,german,deutsch
  • angleški,english
MAREC 2018
Sporočila za javnost - Luče - 07.03.2018 - Avtor:

Bela notranja vrata

Bela notranja vrata so s strani strank največkrat izbrana, saj jih je najlažje umestiti v prostor. Bela vrata se z okolico odlično zlijejo, še posebej v zadnjih letih, ko se trend notranje opreme  nagiba k sivo oziroma črno belim kombinacijam. Bela je res brezčasna in z njo zares ne morete zgrešiti, med tem ko izbor drznejših barv že zahteva vsaj malo dizajnerske žilice.

FEBRUAR 2018
Gospodarstvo - - 05.02.2018 - Avtor:

Masivna notranja vrata s šarmom - ECOLINE

Notranja vrata Ecoline navdušujejo s svojo naravno lepoto in vas vsekakor ne bodo pustila ravnodušnih.
Vrata so v celoti izdelana iz masivnega lesa in prav to jim daje poseben čar. Vsaka lamela je unikat, saj je narava v vsako vtisnila svoj poseben čar. Vrata Ecoline imajo izrazite grče in razpoke saj je naravni izgled lesa zares čudovit in ga je potrebno poudariti.

Za ogled celotnega članka kliknite gumb VEČ.

Sporočila za javnost - - 05.02.2018 - Avtor:

Masivna notranja vrata s šarmom - ECOLINE

Notranja vrata Ecoline navdušujejo s svojo naravno lepoto in vas vsekakor ne bodo pustila ravnodušnih.
Vrata so v celoti izdelana iz masivnega lesa in prav to jim daje poseben čar. Vsaka lamela je unikat, saj je narava v vsako vtisnila svoj poseben čar. Vrata Ecoline imajo izrazite grče in razpoke saj je naravni izgled lesa zares čudovit in ga je potrebno poudariti.

Za ogled celotnega članka kliknite gumb VEČ.

JANUAR 2018
Sporočila za javnost - - 17.01.2018 - Avtor:

Mizar - ustvarjalec in inovator

 

V podjetju Melu iščemo nove ustvarjalne mlade mizarje, ki se za poklic odločajo zaradi ljubezni do lesa in ustvarjanja. Prepričani smo, da se bodo iz njih razvili inovatorji, saj izbor poklica ni bila nuja temveč vzgib srca.

 

 

JULIJ 2017
Gospodarstvo - Luče - 04.07.2017 - Avtor:

Lesena notranja vrata Melu

Gospodarstvo - Luče - 04.07.2017 - Avtor: r.b.

Iverne plošče - zdravju škodljivo pohištvo

Les – naravna in zdrava surovina

Dom bi naj bil varen in prijeten prostor v katerem brezskrbno uživamo s svojo družino. Da bo temu res tako moramo pozornost nameniti tudi izbiri varnih materialov, s katerimi bomo svoj dom opremili.

Za prikaz celotnega članka kliknite gumb VEČ

JUNIJ 2017
Gospodarstvo - - 06.06.2017 - Avtor:

LES - naravno bogastvo in neizkoriščen potencial

Slovenija je za Finsko in Švedsko 3 najbolj gozdnata država v Evropi. Les nas obdaja skoraj na vsakem koraku, vendar pa se tega naravnega bogastva premalo zavedamo. Lesnopredelovalna industrija bi ob pogojih, ki jih imamo morala cveteti, les bi se moral obdelati in prodati z dodano vrednostjo, ter nuditi zaposlitev večini slovenskih družin. A vendar nam prav tako kot znanje, v tujino beži tudi naš največji potencial. Lesna industrija je v zadnjih 10 letih skoraj popolnoma propadla. Še leta 2005 je bilo v verigi od lesa do končnega izdelka zaposlenih 11 tisoč ljudi, danes jih je manj kot 5 tisoč. Čas je, da stopimo skupaj in ustavimo ta nesmisel!

Za ogled prispevka kliknite gumb VEČ.

MAJ 2017
Gospodarstvo - - 19.05.2017 - Avtor:

BIG ARHITEKTURA 2017

V mesecu aprilu smo se udeležili sejma Arhitektura v Ljubljani, kjer smo v sklopu  masivnih notranjih vrat predstavili sistem stene in vrat kot celote.

Za ogled celotnega članka kliknite gumb VEČ.

Gospodarstvo - - 08.05.2017 - Avtor:

Sejem MADE EXPO

V mesecu marcu smo se udeležili mednarodnega sejma arhitekture in gradbeništva - MADE EXPO v Milanu, kjer smo predstavili nekaj kolekcij  masivnih notranjih vrat. Za ogled preostalih slik z našega razstavišča kliknite gumb VEČ.

MAREC 2017
Oglasna deska - - 16.03.2017 - Avtor:

Vrtna garnitura Maslina

Vrtna garnitura Maslina je narejena iz masivnega smrekovega lesa.Za prikaz celotne vsebine klikni na gumb VEČ.

 

DECEMBER 2016
SEPTEMBER 2016
Gospodarstvo - - 30.09.2016 - Avtor:

Notranja vrata Schönbrunn

Notranja vrata Schönbrunn  so vam na voljo v 13 različnih izvedbah in vseh barvah Ral lestvice. Njihov izgled je tradicionalen a hkrati moderen. Celoten opis članka najdete pod gumbom VEČ.

Zanimivosti - - 26.09.2016 - Avtor:

Les je zdrav, les je lep

Včasih je bila večina pohištva in gospodinjskih izdelkov izdelana iz lesa. Domovi so bili tako zdravi in topli. Ob odkritju poceni plastike je ta v raznoraznih oblikah množično  preplavila naša stanovanja, les pa je iz domov skorajda izginil. Ljudje so s plastiko zamenjali tudi okna in vrata,vendar pa v javnost prihaja vedno več podatkov o njeni škodljivosti in ekološki neprimernosti.

Za prikaz celotne vsebine članka pritisnite gumb VEČ.

AVGUST 2016
Gospodarstvo - - 16.08.2016 - Avtor:

Sušilni sistemi s talentom

Prihajajoči večeri in jutra so že precej hladni, vendar pa zaradi toplih popoldnevov še nismo vkorakali v kurilno sezono.  Melu je v sodelovanju s priznanim avstrijskim podjetjem Axber razvil grelne sisteme, ki so kot nalašč za prehodno obdobje. Za ogled celotnega čanka pritisnite gumb VEČ.
APRIL 2016
Gospodarstvo - Luče - 04.04.2016 - Avtor: r.b.

Notranja vrata Relief

 
Izraz relief je povzet iz latinščine. Pomni pa oblikovanje, kjer same podobe ne stojijo prosto, temveč so vdelane v podlago. Navdih za notranja vrata relief bi bil lahko povzet iz kiparjenja. Reliefno oblikovanje pa pomeni, da so posamezni liki dvignjeni nad samo ravnino osnovne ploskve.  Sam oblika in videz ki jo imajo notranja vrata relief pa pritegne veliko pogledov, saj imajo posebno lahko rečemo tudi svojevrstno moderno obliko, ki je čedalje bolj popularna. 
Celoten članek si preberite pod VEČ.
MAREC 2016
Gospodarstvo - Luče - 14.03.2016 - Avtor: k.v.

Notranja vrata Ecoline

Notranja vrata ECOLINE nudimo v 7 različnih vrstah lesa.
Pod VEČ si oglejte podrobnejšo predstavitev. 
Gospodarstvo - - 10.03.2016 - Avtor:

Notranja vrata Vino

Notranja vrata Vito
Notranja vrata vinodajo domu poseben pečat. Način njihove izdelave je specifičen, kot smo že omenili so notranja vrata vino izdelana barik sodov. Vrata so specifična in dajo prostoru poseben pečat, ki pusti vtis na obiskovalcu. Za naročnike sta na voljo dva različna modela notranjih vrat vino, vsak izmed njih je specifičen in poseben. Vsekakor pa so vsaka vrata sam po sebi unikat, in je popolnoma enaka nemogoče izdelati.

 

NOVEMBER 2014
Gospodarstvo - Luče - 23.11.2014 - Avtor: r.b.

Lesena vrata - Melu d.o.o.

lesena vrata Notranja lesena vrata so lahko izdelana iz različnih vrst materiala, najžlahtnejši med njimi pa je še vedno les.  Za lesena vrata, ne glede na vrsto lesa iz katerega so izdelana pa lahko rečemo, da imajo »dušo«, saj je les naraven material, ki je na voljo v različnih barvah. Vsekakor pa je posamezno drevo svojevrsten unikat. Celoten članek si preberite pod VEČ.
OKTOBER 2013
Gospodarstvo - Luče - 02.10.2013 - Avtor: r.b.

Video predstavitev izdelovanja notranji vrat

Izdelava notranjih vrat S klikom na VEČ si oglejte nov video posnetek izdelovanja notranjih vrat podjetja Melu d.o.o.
JUNIJ 2012
Gospodarstvo - Luče ob Savinji - 19.06.2012 - Avtor: r.b.

Odprto pismo ministru g. Vizjaku - povišanje plač

Minister Vizjak

Moje ime je Alojz Selišnik, sem lastnik in direktor lesne firme s 25 zaposlenimi. Imamo od 80-90% izvoza na zahod, firma obstoja od l. 1933. Sam sem tretja generacija gospodarjev firme, zadaj raste in študira že četrta.

Celoten članek si preberite pod VEČ.

SEPTEMBER 2011
Gospodarstvo - Luče - 19.09.2011 - Avtor: r.b.

Notranja vrata

notranja vrata Včasih so notranja vrata spadala v kategorijo stavbnega pohištva. To pomeni, da so graditelji poleg oken in vhodnih vrat istočasno vgrajevali tudi notranja vrata. Notranja vrata je vgradil kar zidar takoj po tretji fazi gradnje....


Celoten članek si preberite pod več