• nemški,german,deutsch
  • angleški,english
  • Raduha 56, 3334 Luče ob Savinji
  • 03 83 93 880
  • mizarstvo.selisnik@siol.net

Predstavitev podjetja

 

Družinsko podjetje MELU je leta 1933 ustanovil Rajmund Selišnik, sedaj ga vodi že tretja generacija mizarjev in sicer Alojz Selišnik dipl. ing. lesarstva, mizarskemu delu pa je ostala zvesta tudi četrta generacija, ki že usmerja delo v proizvodnji, razvija nove modele in skrbi za kvalitetno izvedbo končnih produktov.

Podjetje se je razvijalo v vseh sistemih in se obdržalo vse do danes. V želji po povečanjem nadzora nad kvaliteto smo v letu 2016 prevzeli tudi žagarstvo. Tako podjetje zajema dva obrata - Melu Prima, kjer se celi les razžaga in se pripravijo pol-izdelki, iz katerih v mizarski delavnci nastanejo končni izdelki.

V mizarstvu MELU je trenutno zaposlenih 35 mizarjev, ki so specializirani za proizvodnjo vrat in stenskih oblog.

Fleksibilna proizvodna struktura in investicije v modernizacijo nam omogočajo uresničitev še tako posebnih želja naših kupcev. Ker izdelujemo vrata po naročilu, se lahko posvetimo prav vsakemu kupcu posebej, ta pa si poleg željenega izgleda lahko izbere tako standardne, kot tudi nadstandardne dimenzije in izvedbo vrat. Klasični izvedbi vrat se pridružujejo dvokrilna, nihajna, drsna vrata, vrata z možnostjo odpiranja v podboj, stenske obloge in sistemi stena-vrata. Velika je tudi izbira drevesnih vrst, pestrost le-teh se razlikuje glede na izbrano kolekcijo.

Usmeritev

Mizarstvo MELU sledi trajnostni politiki. Skrb za kvaliteto se prične že v fazi rasti, saj se lahko le iz zdravega drevesa proizvede zares kvaliteten končni izdelek. V okviru varovanja okolja smo v mizarstvu Melu zmanjšali odpad in uvedli zaprt proizvodnji sistem, kar pomeni, da iz odpadnega lesa nastajajo stranski produkti - peleti in briketi, kateri so namenjeni ogrevanju obratov in prodaji.

V proizvodnji se uporabljajo le naravni materiali, tudi lepila in barve so na vodni osnovi, ter tako ljudem in okolju bolj prijazni. Skrb za naravo in zdravo bivalno okolje sta usmeritvena cilja našega podjetja, zato se v okviru trajnostnega razvoja potegujemo tudi za okoljski certifikat - FSC

delavnica
robot
narava